Punt Uit

a-capella koor Wageningen

poster 2018-ceci-nest-pas
Het is weer zo’n jaar. Een jaar met een groot optreden van het Wagenings a-capellakoor Punt Uit. 

Maar is het (nog) wel een koor?

Onder de titel “Ceci n’est pas une chorale” is in elk geval een optreden met veel nieuw en vernieuwd repertoire, in de Arboretumkerk.

Op zaterdagavond 14 april om 20.15 uur en ook nog eens eens op zondagmiddag 15 april om 15.15 uur. Zet het vast in de agenda.

Gegarandeerd anders dan u verwacht. Voorverkoop van de kaartjes à raison de € 8,50 en kinderen t / m 12 jaar € 5, – kan via de koorleden van via de website www.puntuit.org  en 30 minuten voor aanvang van het concert aan de zaal!

Soyez vaillants, compagnons! A la prochaîne!

Verhalen op de Berg (1939/1940)

De Slag om de Grebbeberg

Op 26 en 27 mei worden er opnieuw twee avondwandelingen op de Grebbeberg georganiseerd. De tocht die begint bij het invallend duister is in voorgaande jaren al door honderden deelnemers gemaakt. Voor velen was het een heel bijzondere beleving en dat succes heeft Stichting De Greb doen besluiten om in samenwerking met de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen, het Cuneragilde, het a-capellakoor Punt Uit en anderen voor de derde keer  ‘Verhalen op de Berg’  op het programma te zetten.

De tocht over de Grebbeberg maakt u onder begeleiding van een gids en brengt u langs een aantal plaatsen waar bijzondere verhalen rond de mobilisatie en meidagen van 1939/1940 worden gespeeld.  Nee, het zijn niet de grote  verhalen van strategieën en statistieken maar juist de ‘kleine’ persoonlijke belevingen. Belevingen van de soldaten die naar de Greb zijn opgemarcheerd, van hen die er niet meer van zijn teruggekeerd en van hun dierbaren die niet op de Berg zijn gesneuveld maar er wel hun verdere leven door getekend zijn.
Doeken langs de route met indringende foto’s van de strijd brengen u nog meer terug naar die dagen die voor zo velen van zo dramatische betekenis zijn geweest.

De tocht start bij het informatiecentrum op het Militair Ereveld Grebbeberg waar het a-capellakoor Punt Uit ons opwacht. We wandelen in groepen van maximaal 15 mensen, die telkens 10 minuten na elkaar vertrekken. De eerste groep gaat om 20.40 uur op pad, de laatste om 22.10 uur. Voor de indeling van de groepen is het absoluut noodzakelijk dat u zich inschrijft en dat u daarbij niet vergeet aan te geven met hoeveel mensen u komt , op welke dag u meewandelt en wat uw telefoonnummer en e-mailadres is. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 23 mei.

Inschrijven kunt u via www.verhalenopdeberg.nl. Uiterlijk op 24 mei , en mogelijk eerder afhankelijk van uw moment van inschrijving, geven we u per e-mail door bij welke groep u bent ingedeeld en hoe laat uw groep op de door u gekozen datum vertrekt. Er is een limiet aan het aantal deelnemers en het terrein is niet geschikt voor rolstoelen en rollators. De deelname is gratis maar als u wilt kunt u na afloop met een donatie een bijdrage aan het drukken van de kosten leveren.

De hele tocht duurt ongeveer anderhalf uur en eindigt bij hotel ’t Paviljoen. Daar of op de parkeerplaats naast het Militair Ereveld Grebbeberg kunt u uw auto neerzetten. De afstand van het hotel naar het Militair Ereveld  Grebbeberg is over het fiets- en wandelpad naast de N225 ongeveer 600 meter. In het café van voornoemd hotel kunt u na afloop nog een drankje gebruiken en wat namijmeren over de tocht die u zo-even gemaakt heeft. Mocht u nog aanvullende informatie nodig hebben dan kunt u bellen met het VVV Rhenen (0317-612333).

Wij verheugen ons op uw deelname aan wat ongetwijfeld een indrukwekkende  avond zal worden.

Stichting De Greb /G75
Acteurs  van: De Hucht, WDT en Toteel
Regie:  Marjolein van de Peppel
A-capellakoor Punt Uit o.l.v. Herman Groenestein
Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen
Cuneragilde/ VVV Rhenen

 

Optreden op Beatles festival Wageningen

Datum:  28 januari 2017  vanaf ca. 13.15 uur

Locatie: Café Loburg

Programma WAK In 2017 is het 50 jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitkwam. De songs, het stereogeluid, maar ook de albumhoes staan in het collectief geheugen en spreken ook jongere generaties aan. Dit album is het thema van het Wageningse AmateurKunst Weekend (WAK) 2017.

Wanneer & Waar?

Op zaterdag 28 januari 2017 is de WAK in de Wageningse binnenstad. Er zijn optredens in onder andere de bblthk, THUIS, de Wilde Wereld, Het Heerenstraat Theater , Loburg, Theater Junushoff, winkels en cafés.

Wat is er te doen?

13.00 uur Kom naar de opening in de kerk op de markt. Iedereen is welkom! Na de opening start hier de route waarbij je 5 optredens bekijkt:

Koor ’t Feest en Wagenings Werktheater brengen een liefdevolle Beatlemedley in de bblthk;
Een interactieve dans en muziek performance met dansers van MG-dance in samenwerking met Virtual E-motions in Theater de Wilde Wereld;
Het trio Caringene & een harp en gitaar duo (’t Venster) in THUIS;
Koor Punt Uit maakt een muziekspektakel ism een popbandje van ’t Venster in Loburg;
Een filmregistratie van De Pantarini’s en de spelgroep van Pantarijn van het laatste nummer van het album.
Theatersportvereniging Liever Veul Bloemen zal het publiek wegwijs maken tussen de locaties en als een soort reisbegeleiders fungeren.

14.00 uur In de kerk op de markt heeft Popcultuur Wageningen een heuze sleep-inn.

14.00-17.00 uur Bij de serre tegenover de bblthk kan iedereen zichzelf op de foto laten zetten met een Wageningse variant van de legendarische platenhoes. Fotograaf Guy Ackermans heeft deze platenhoes samen met zijn cursisten van ’t Venster samengesteld.

14.00 -17.00 uur In etalages in de binnenstad is een foto expositie van 50 verschillende groepen in Beatles outfit te zien met onder meer een foto van de burgemeester en wethouders. Door cameraclub Wageningen. Deze expositie is ook in de bblthk te zien.

15.30 uur In het Heerenstraat Theater is de Beatles film Eight Days a Week te zien.

20.15 uur In Theater Junushoff treden de The Analogues op. Deze band speelt het album, van de eerste tot de laatste noot, geheel analoog, compleet met strijkers en blazers en alle vintage.

Conventplein zaterdagmiddagconcert

Conventplein zaterdagmiddagconcert

16 april was het dan zover. Punt Uit opende Het Concert Plaza op het Conventplein in  Wageningen. Aanvankelijk was het 5 minuten voordat we zouden starten nog akelig verlaten maar opeens verscheen uit alle hoeken publiek dat vol verwachting plaats nam op het nog wat koude & sober ingerichte terras van Café de Zaaijer. Wim Haver kondigde ons aan en toen ons eerste nummer Abran Paso losbarstte stroomde ook de steeg naast het terras vol met nieuwsgierige toeschouwers. Zij bleven daar staan en verwarmden zich aan de andere Spaanse liefdesliederen en deinden tot slot mee op de melodie van Amsterdamse Grachten. Het was een mooi optreden en een leuke start van een goed initiatief dat elke zaterdag  zal plaatsvinden met een ander koor, bandje o.i.d. tussen 16.00 – 17.00 uur t/m 9 juli 2016.

Conventplein zaterdagmiddagconcert

Conventplein zaterdagmiddagconcert

Nagekomen persbericht:

Opening Concert plaza met Punt Uit heel geslaagd                               

Met een prachtig concert opende Punt Uit afgelopen zaterdag 16 april de serie van 12 concerten op het Conventplein. Iedere zaterdag van 16.00 – 17.00 uur. De bezoekers op het terras hebben genoten.  Het koor zong prachtige nummers met Nederlandse liederen en buitenlands repertoir.  Er stond een koude wind, maar het koor kan goed tegen de wind inzingen, zei Herman Groeneveld, de dirigent. Burgemeester van Rumund dankte het koor voor deze opening van de concertreeks: “Ik hoop dat deze traditie gaat aanslaan in Wageningen en dat het Conventplein een geweldige concertplaza wordt.  De stad wordt er nog levendiger van.”  Op 23 april treedt de Big Band Sound of Science van medewerkers van de WUR op, als het niet regent.

Op 7 juni organiseert Rotaryclub Wageningen-Bergpoort voor de zesde  keer het Belmondo Festival in het Belmonte (grote) arboretum. Op de podia is er van 13.00 -19.00 uur een doorlopend programma met dans en muziek door lokale en internationale groepen. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen.  Toegang is gratis!

Laatste nieuws: Punt Uit zal 17.30 uur optreden op podium 2 !

Het programma:

Podium 1  :

Harmonie Wageningen • Kinderkoor OBS De Tarthorst • Musicaltheater Roekeloos • Symfonie orkest Sonante • Koor Wagenings Volkooren • Studentenorkest De Ontzetting •Big Band Sound of Science

Podium 2 :
Nederlandstalige band Vrienden van Straks • Latin- en jazzband De Mannetjes • Singer-songwriter Emli Joan • Singer-songwriter Maurijn • Singer-songwriter Ruben Schaap • Muziekensemble Athok  • Belmondo Opera • Jazzband Blue Bird • Koor Punt Uit •  3 Singers Pantarijn

Plankier :

Dansgroep Shaanti Dal • Popkoor Just4Fun • Jazz Dance • Wageningse volksdansgroep Wieledansers • Russisch koor Wjetserinki • Flamenco • Koor ´t Feest

Tent :
Harpiste Nanja Bakker • Nederlandstalige band Vrienden van Straks • Eric Meijer

Kinderactiviteiten
Schminken en springkussen

International Street
Studentenvereniging IxESN verzorgt International Street: een unieke kans om de cultuur van landen over de hele wereld te leren kennen d.m.v. muziek, kleine hapjes, spelletjes en andere creatieve activiteiten.

8 en 9 mei 2015 | Locatietheater op de Grebbeberg

21.00 uur In het bos aan de kant van het Militair Ereveld Grebbeberg.Locatietheater over De Slag om de Grebbeberg door toneelvereniging De Hucht en Stichting De Greb.Onder de titel ‘De Slag om de Grebbeberg’ verzorgen Toneelvereniging De Hucht en Stichting De Greb op 8 en 9 mei ‘s avonds locatietheater langs een wandelroute op de Grebbeberg. Langs deze wandelroute beelden acteurs op een negental plaatsen dramatische gebeurtenissen uit die 75 jaar geleden plaatsvonden tijdens de slag om de Grebbeberg. Het Wageningse zangkoor ‘Punt Uit’ zal bij het Informatiecentrum op het Ereveld liederen uit die periode ten gehore brengen. Daarna verplaatsen de bezoekers zich groepsgewijs onder leiding van gidsen over spaarzaam verlichte bospaden van de ene naar de andere locatie en bijbehorende scène.

Per locatie is een gebeurtenis in scène gezet die plaatsvond tijdens de slag om de Grebbeberg. De belangrijkste tekst van de scène is afgedrukt op een spandoek dat tussen de bomen hangt. Acteurs vullen de teksten op geheel eigen wijze aan. Ongetwijfeld zal de duisternis van het Grebbebos het zijne toevoegen aan de dramatiek van de voorstelling.

Toen het stuk 11 jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd traden leden van het Rhenense college van B&W op als gidsen. Dat gaat nu ook weer gebeuren.

http://www.grebbeberg.nl/index.php?page=verschrikkingen-komen-tot-leven-in-donkere-nacht

Onder een beuk, in het schijnsel van twee waxinelantaarns, zit soldaat Hans de Vries roerloos tegen een dikke stam geleund, zijn hoofd gebogen, het geweer geladen over zijn knie.

Uit het donker komt een oud echtpaar: ‘Hebben jullie onze Bartus gezien?’

Praktische informatie

Reserveren: www.toneelclubdehucht.nl of per e-mail toneeldehucht@live.nl
Voorstellingsdata: 8 en 9 mei 2015
Toegang: gratis
Aanvang vanaf: 21.00 uur (vertrek eerste groep)
Einde voorstelling: 22.30 uur
Startpunt: tussen de dienstwoning en Informatiecentrum op het Militair Ereveld Grebbeberg.

Eindpunt: Hotel ’t Paviljoen. U kunt daar onder het genot van een consumptie napraten over deze bijzondere belevenis.

Er is voorzien in 9 groepen met maximaal 25 bezoekers die onder leiding van een gids elke 5 minuten vanaf 21.00 uur zullen vertrekken.

Wilt u dit unieke en gratis toegankelijke locatietheater bijwonen dan moet u vooraf reserveren in verband met de nader bekend te maken groepsindeling en vertrekvolgorde. U krijgt enkele dagen voor de voorstelling bericht hoe laat uw groep op de door u gereserveerde avond vertrekt.
De wandelroute loopt geheel over bospaden is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.