a-capella koor Wageningen

Punt Uit

Het Wageningse a-capella koor Punt Uit bestaat in 2016 alweer 30 jaar. Het koor bestaat uit 25 zangers en zangeressen verdeeld over vier stemgroepen en is onder leiding van de altijd inspirerende Herman Groenestein.

Het repertoire is zeer gevarieerd. Met veel plezier worden klassieke werken, middeleeuwse liederen, popsongs, volksliederen, kerstliederen en door Herman geschreven of bewerkte liederen ten gehore gebracht.

Naast de zelf georganiseerde grote uitvoering, waarbij het publiek vaak wordt verrast door speelse elementen, treedt het koor op bij allerlei feesten en partijen, in verzorgingshuizen of bijvoorbeeld bij de opening van een tentoonstelling.

Punt Uit in het kort:

  • Vier stemgroepen; 5 bassen, 6 tenoren, 7 alten en 6 sopranen
  • Dirigent: Herman Groenestein
  • Leeftijd variërend van jong tot iets ouder
  • Repertoire: van klassiek tot modern, van Monteverdi tot John Mayer

We treden regelmatig op: naast een jaarlijkse voorstelling zingen we ook tijdens culturele activiteiten en bij speciale gelegenheden. Als u het koor wilt ‘inhuren’ om te zingen bij een bepaalde gelegenheid, neemt u dan tijdig contact op, dan is de kans groter dat het gaat lukken.

Meezingen?

Niet vaak maar af en toe is er een vacature binnen het koor voor een nieuw koorlid. Het koor repeteert zondagavond van 20.15 tot 22.15 uur in Wageningen. En daarnaast zijn er ongeveer 2 à 3 koordagen per jaar waarop we extra oefenen of een workshop volgen. Bij de toelatingsprocedure hoort een avondje meekijken/zingen en een auditie bij onze dirigent. Als je interesse hebt kunt je dat kenbaar maken via info@puntuit.org.